Folke Bernadottes Minnesfond http://www.folkebernadottesminnesfond.se/

Ändamålet är att understödja enskilda personers och organisationer i deras strävanden till internationell förståelse, utan hänsyn till nationalitet eller ekonomisk och politisk åskådning. Genom stipendium från fonden bereds ungdom möjlighet att stifta bekantskap med kulturella, ideella och sociala förhållanden i andra länder.

Olof Palmes Minnesfond
www.palmefonden.org

Fondens syfte är att genom stipendier och bidrag:
främja ungdomars möjligheter till internationellt utbyte och studier kring fred och nedrustning
Stödja arbetet mot rasism och främlingsfientlighet
På andra sätt verka för internationell förståelse och gemensam säkerhet.
För enskilda sökanden mellan 3 000 kr till 10 000 kr.

Internationella programkontoret
www.eupro.se

Samarbete och utbyten med hela världen.
Internationella programkontoret för utbildningsområdet är en statlig myndighet som stödjer skolor, universitet, företag, organisationer och enskilda individer att delta i internationellt samarbete. Det kan gälla allt från internationella samarbetsprojekt inom utbildning och kompetensutveckling till praktik och studier utomlands. Utbytet för ungdomar och lärare är en viktig del av verksamheten.

Prins Carl Gustafs Stiftelse Kungliga Slottet111 30 StockholmKontaktperson: Bengt E Telland, tfn. 08-402 60 43

Syftet är att huvudsakligen främja välgörande, sociala, konstnärliga, idrottsliga eller andra kulturella eller eljest allmännyttiga ändamål. Bidrag ges till enskilda personer eller organisationer. Stiftelsen stöder ungdom, utbildning, uppfostran och utveckling. Stöder främst ideella insatser.

Skandiastiftelsen/Amphionstiftelsenc/o Skandia Bolagsjuridik103 50 Stockholmtfn. 08-788 10 00Kontaktperson: Sandra Molin, tfn. 08-788 29 63

Stiftelsernas syfte är att lämna understöd för religiösa, välgörande, sociala, politiska, konstnärliga, idrottsliga eller andra därmed jämförliga kulturella eller eljest allmännyttiga ändamål. Sammanträde och beslut om bidrag var tredje månad, inget ansökningsdatum, ingen ansökningsblankett. Det behövs endast ett ansökningsbrev till båda stiftelserna.Kan sökas både av enskilda personer och organisationer.

Svenska Institutet
www.si.seBox 7434103 91 Stockholmtfn. 08-789 20 00Kontaktperson: Gunnel Myhrberg, tfn. 08-453 79 12

SI är en statlig myndighet med uppgift att sprida kunskap om Sverige i utlandet och att svara för utbyte med andra länder inom kultur, utbildning, forskning och samhällsliv i övrigt.

Tage Erlanders stiftelse för internationellt samarbete
www.sap.sec/o Socialdemokraterna105 60 Stockholmtfn. 08-700 26 00

Stiftelsens syfte är att underlätta för personer från andra länder, särskilt utvecklingsländer, att studera svenska förhållanden och för personer i Sverige att på motsvarande sätt studera förhållanden i omvärlden. I första hand till unga personer, vars studier är ägnade att främja socialdemokratins allmänna mål om solidaritet, jämlikhet, fred och frihet. För svenskar gäller att det ska vara studier i ett utvecklingsland.

Axel och Sofia Alms Stiftelse
http://www.almsstiftelse.org/default.asp

Axel och Sofia Alms stiftelse avser att dela ut stipendier för läsåret 2008-09 till behövande unga som studerar vid gymnasium eller bedriver motsvarande folkhögskolestudier.

Sparbanksstiftelsen
http://www.sparbanksstiftelsen.se/default.asp?id=1

Dessa stiftelser finns i olika kommuner och har därför olika ändamål, gå in och sök på din stad, eller födelsestad för att se om du har möjlighet att söka.
---

Utbytesorganisationerna erbjuder oftast olika stipendier som deras studenter har möjlighet att söka. Det jag vet är att EF, Explorica och YFU erbjuder stipendier som går att söka, men en förutsättning är dock att du måste åka med just den organisationen som du söker stipendiet
av.

5 Comments:

  1. Anonym said...
    Hej! jag håller på nu och ska göra en såndär sista-minuten-grej och ta en extraplats och åka och studera på high school ett år. eftersom jag inte börjat min sökning förrens nu så har jag inte heller börjar kolla stipendier förrens nu, du verkar ju ha stor koll vad som finns att söka. vet du om det är nåt stipendie som det inte är för sent att söka än? :)
    Anonym said...
    heej! jag letar nu också efter olika stipendium, vet du om något av dessa du tipsat om är bättre än något annat? hoppas verkligen du har det underbart i USA, gissar att du är där nu!
    Jag ska med dit, jag ska försöka iallafall!och en frgåa till! hur mycket ungefär pengar behöver man ha med sig löst, alltså hur mycket lär man behöva där? Om du vet, så är jag jättetackam för svar!
    Anonym said...
    Försöker också hitta stipendier för mitt utbytes år i usa, du verkar ha sökt och ha lite koll:)
    några att rekomendera? och hur mycket ungefär ska man säga att man vill ha när man söker? :)
    hoppas du har det toppen!
    Anonym said...
    Tack så mycket för länkarna, jag är visserligen bara en 13åring, men jag har alltid drömt om att bo i Usa, sen kom jag på att jag kan vara en utbytesstudent!

    Det enda problemet jag har just nu är att få ihop tillräckligt med pengar, det är visserligen ett antal år kvar men min familj är inte direkt den rikaste..

    Så tack så jättemycket!
    Aiter Portocarrero Linares said...
    Hejsan ! jag är en 17 årig tjej som har drömt om att plugga i usa i sens jag var 15 och går nu andra året på gymnasiet i ett program som jag inte ens vill gå på. Min dröm är att plugga utomlands och eftersom jag går frisör vill jag söka ett stipendium så jag kan plugga utomlands under sommar eller ett helt år men söker då stipendium eftersom att det är inget jag kan betala själv eftersom att det kostar 10.000 kr uppåt men kom gärna med tips och maila mig vid info för att jag håller på ett projekt och hade tänkt att åka ner till Argentina om 2 år för att hjälpa till en fattig by och detta är ngt jag själv organiserar så hör gärna av er vid info. tusen tack och gud välsigna människor som hjälper varandra / Aiter Portocarrero Linares email: aiiiter@hotmail.com

Post a Comment





Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.