Allt här borta i USA känns så vardagligt, precis så som det kändes hemma i Sverige innan jag åkte. Kanske är det för att Lennox, SD är lite utav mitt andra hem? Eller så erbjuder mitt hemland en mer spänningsfull vardag och där man verkligen känner sig omtyckt och respekterad?

Hur som helst så går skolan jättebra. Jag ligger just nu rankad bland de topp 5 i min klass och jag lägger knappt ned 20 minuter på läxor/prov på min fritid. Jag hade dock turen och fick en Study Hall i mitt schema, vilket innebär att jag varannan dag får en lektion till att eget arbete. Som tradition går alla i min Study Hall klass, som består utav 10 personer, till biblioteket och tar varsin dator för att sedan spela "Google labeling game" som är det enda underhållande spel som inte blockerats av skolan. Det finns visst några knep att komma åt facebook från skolan, men jag har inte vågat mig på att försöka. Känns som om biliotikarien ständigt håller ett vakande öga på alla, så det gäller att vara diskret. Jag lyckades att gå in på utbytesstudent.se's forum under ett tag, men efter några veckor var även den webbplatsen blockerad. Vad hände med "the Freedom of the Press", där man endast får censurera något om det är en fara för the national government? Tacka vet jag svenska skolor.

Idag efter skolan, och play practice, hade vi "Young Life" med min ungdomsgrupp. Vi samlades i the Middle School's cafeteria och lyssnade på kristen musik och såg en ytterst långtråkig film om en naiv man som berättade hur Gud skapade alla planeter. Jag och Amanda, som redan hade sett filmen två gånger innan halvsov oss igenom allt och försökte underhålla oss själva genom att öva nya "pound-hälsningar". Efter den alldeles för händelserika eftermiddagen åkte jag, Mikayla, Simeon och Amanda hem till Simeon's hus för att kasta frisbee i den 18 gradiga kvällen. Men istället för att kasta en liten plastbit satte vi oss på gräset och betraktade de vackra stjärnorna som glimmade över våra huvuden. Vi hittade diverse stjärnbilder och disskuterade om alla möjliga konstiga saker tills klockan slog 22.00 då jag och Mikayla var tvugna att bege oss hem.

Den långa listan om vad som varit bäst/sämst, roligast/tråkigast kommer imorgon...


2 Comments:

  1. Anna said...
    Hände mig med, min svenska skolas hemsida har klassats som pornography/r-rated! En SKOLAS hemsida.. USA alltså! :P
    Charlotte said...
    Jo, mina betyg lär väl ha sjunkit rätt rejält under tiden jag varit borta. Själv tycker jag inte att det är så kul såklart, men egentligen spelar det ju faktiskt ingen roll. Det beror ju på vad man prioriterar högst: upptäcka USA med familjen, eller en radda med A+...

    Fast nästa vecka lär väl bli rätt jobbig i skolan... ;)

Post a Comment





Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.